Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω

παίχτηκε

Aπό 31/10/2020 μέχρι 07/11/2020

Μια φορά κι ένα καιρό, τρία μωρά ποτάμια ξεκίνησαν ψηλά από τα βουνά, για το ταξίδι τους στον κόσμο. Το πρώτο, ήταν όμορφο πολύ και δυνατό…Το δεύτερο ποτάμι ήταν άτυχο…Το τρίτο ποτάμι, ήταν ευγενικό κι ευαίσθητο. Ένα ποτάμι αλλιώτικο από τα άλλα, ένα ποτάμι βαθιά λυπημένο, γιατί ήταν το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω.

Συντελεστές

Κείμενο: Ελένη Φωτάκη
Μουσική Σύνθεση και Ερμηνεία: Αναστάσιος Μισυρλής – Φώτης Σιώτας

Αφήγηση Ηρώ Μπέζου

 

 

 

Μέρες και ώρες

Περιγραφή της Παράστασης

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά 5-9 ετών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το μουσικό παραμύθι Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω, μεταθέτει σε νέα ημερομηνία την προγραμματισμένη του παράσταση στο Αίθριο Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Θουκυδίδου 13, Πλάκα, για το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, 12:00 Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται κράτηση εισιτηρίων στο boxoffice@greekfestival.gr

Η παράσταση στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων είναι sold out και παραμένουν λίγες ακόμη θέσεις για την παράσταση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42 (Σάββατο 7 Νοεμβρίου, 12:00).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο του Φεστιβάλ www.greekfestival.gr

Μια φορά κι ένα καιρό, τρία μωρά ποτάμια ξεκίνησαν ψηλά από τα βουνά, για το ταξίδι τους στον κόσμο. Το πρώτο, ήταν όμορφο πολύ και δυνατό…Το δεύτερο ποτάμι ήταν άτυχο…Το τρίτο ποτάμι, ήταν ευγενικό κι ευαίσθητο. Ένα ποτάμι αλλιώτικο από τα άλλα, ένα ποτάμι βαθιά λυπημένο, γιατί ήταν το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω.

OpenPlanforall
Πριν από λίγες ημέρες, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσίασε τοOpenPlan, μία σειρά πρωτότυπων ερευνητικών δράσεων μέσα στη χειμερινή σαιζόν. Εκτός από τα workshopsπου έχουν ήδη προγραμματιστεί για επαγγελματίες και κοινό, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και δράσεις για τους μικρούς λάτρεις του θεάτρου. Το OpenPlanεξαπλώνεται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας και προσκαλεί την επόμενη γενιά θεατών να απολαύσει ένα ξεχωριστό μουσικό παραμύθι, με δωρεάν είσοδο για όλους. Απρόσμενοι, μη θεατρικοί χώροι της Αθήνας ανοίγουν αυτό το φθινόπωρο τις πόρτες τους σε όλη την οικογένεια, με μία παράσταση για παιδιά ηλικίας 5 – 9 ετών.

Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω είναι ένα μουσικό παραμύθι της γνωστής στιχουργού Ελένης Φωτάκη, που εμπνεύστηκαν, ντύνουν μουσικά και ερμηνεύουν ζωντανά οι Φώτης Σιώτας και Αναστάσιος Μισυρλής και αφηγείται η ηθοποιός Ηρώ Μπέζου. Στην παράσταση, οι πρωτότυπες  συνθέσεις μπλέκονται με γνωστά θέματα της κλασικής μουσικής και μουσικές του κόσμου. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από το γαλλικό προκλασικό τραγούδι «Tourdion» (1530) του Pierre Attaingnant, που στα ελληνικά αποδόθηκε από τον Στάθη Χατζηιωαννίδη ως «Το ποτάμι». Άλλοτε με μουσική κι άλλοτε με τραγούδι, οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές θα παρακολουθήσουν την ιστορία του μικρού ποταμιού, που ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης, χωρίς να ξέρει πώς να είναι χαρούμενο. Στο δρόμο του ανακαλύπτει τη σοφία της ροής προς τα μπρος, της αέναης κίνησης και της συνέχειας.

Σε συνδιοργάνωση με χώρους Πολιτισμού και άλλους φορείς, το Φεστιβάλ Αθηνών ακολουθεί όλα τα ισχύοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19. Σε κάθε παράσταση υπάρχει μικρός αριθμός θεατών που έχει υπολογιστεί κατά περίπτωση, ανάλογα με την έκταση κάθε χώρου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από μικρούς και μεγάλους. Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω ξεκινά τις παραστάσεις του από τον ξεχωριστό Πύργο Βασιλίσσης στο Πάρκο Τρίτση (23/10), το όμορφο αίθριο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (24/10) και το ατμοσφαιρικό Θεατράκι Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (25/10). Ακολουθούν το Αρχοντικό των Μπενιζέλων (1/11) και η Δημοτική αγορά Κυψέλης (7/11).

1 Νοεμβρίου: Αρχοντικό των Μπενιζέλων
7 Νοεμβρίου: Δημοτική αγορά Κυψέλης

Δείτε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες για κάθε χώρο.
Περισσότεροι χώροι θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.
 

Γενικές οδηγίες

  • Σημειώνεται ότι, ακολουθώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19, ο αριθμός των θεατών διαμορφώνεται διαφορετικά σε κάθε παράσταση, ανάλογα με την έκταση κάθε χώρου.
  • Παρακαλούμε κάθε μικρός θεατής να συνοδεύεται από έναν μόνο ενήλικα. Ένας ενήλικας μπορεί να συνοδεύει περισσότερα από ένα παιδιά.
  • Η είσοδος είναι δωρεάν, με απαραίτητη την κράτηση εισιτηρίων.Επικοινωνία για τα εισιτήρια αποκλειστικά στο boxoffice@greekfestival.gr. Θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του ενήλικα, τηλέφωνο επικοινωνίας και η παράσταση (χώρος, ημερομηνία) για την οποία ενδιαφέρεται, καθώς και το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού ή των παιδιών που θα συνοδεύει.
  • Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη πριν και κατά τη διάρκεια της παράστασης και μέχρι την αποχώρηση από το χώρο της παράστασης.

Βιογραφικά στοιχεία

Η στιχουργός Ελένη Φωτάκη ξεκίνησε το 2006 με τα τραγούδια «Χειμωνανθός» και «Μέλισσες»(Γιώργος Καζαντζής- Γιάννης Χαρούλης, Φωτεινή Βελεσιώτου). Έχει, μεταξύ άλλων, υπογράψει στιχουργικά τους δίσκους: «Είδα του τρελού τα κλάματα»(Μίνως Μάτσας- Φωτεινή Βελεσιώτου), «Μ’ αγαπούσες κι άνθιζε»(Μίνως Μάτσας- Ελεωνόρα Ζουγανέλη), «Το άσπρο μαμά νοσταλγώ»(Άγγελος Τριανταφύλλου- Χριστίνα Μαξούρη), «Πέρασ’ από δω η Ελένη;»(Τάκης Σούκας- Ελένη Βιτάλη). Το 2013 κυκλοφόρησε ηποιητική της συλλογή Αλλά κανείς δεν κοιτά τους κήπους (Μετρονόμος). Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω είναι το πρώτο της παραμύθι.

Ο Φώτης Σιώτας είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός για τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, πουπαραμένεισταθερήαπότο1993 ως σήμερα. Ξεκίνησετιςσπουδέςτουστοβιολίκαιτοτραγούδισεηλικία9 ετών, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων της πόλης, όπως: Ποδηλάτες, Boomstate, Επισκέπτες και Ευοί Ευάν. ΕίναιιδρυτικόμέλοςτουντουέτουSancho 003καιτουγκρουπΣωτήρες. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη (Ξύπνα Βασίλη, Ο χορός της φωτιάς) και έχει γράψει μουσική για τη χορευτική ομάδα sinequanon, για το Φεστιβάλ Αθηνών, για το Εθνικό θέατρο, το ΚΘΒΕ και για δεκάδες άλλες παραγωγές.

Ο Αναστάσιος Μισυρλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από την ηλικία των 5  ετών άρχισε να συμμετέχει σε χορωδίες. Πήρε δίπλωμα βιολοντσέλου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκη. Ως βιολοντσελίστας έχει συνεργαστεί με ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σύνολα τζαζ μουσικής και μεγάλους θεατρικούς και μουσικούς οργανισμούς (ΕΡΤ, ΕΛΣ, Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, Μέγαρο Μουσικής, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μουσείο Γουλανδρή, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), καθώς θιάσους και θεατρικές ομάδες.

Η Ηρώ Ελένη Μπέζου αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρουτο2009 και από τότε έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο με σημαντικούς σκηνοθέτες (Στ.Φασουλής, Γ. Χουβαρδάς, Θ. Μοσχόπουλος, Α. Καραζήσης, Τ. Τζαμαριάς, Γ. Μπέζος, Κ. Ευαγγελάτου, Χ. Φραγκούλης, Α. Μπινιάρης, Μ. Πανουριά, Π. Δεντάκης, Β. Κουκαλάνι, Λ. Μελεμέ, Α. Αζάς,  Ε. Λυγίζος, Πρ. Αλειφερόπουλοςκ.α.), σε παραγωγές στο Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Θέατρο Πορεία, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α. Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες (των Νίκου Περράκη, Γιάννη Κορρέ, Λευτέρη Γιαννακουδάκη, Ελένης Μητροπούλου, Ιωάννας Κρυωνά, Marianno Pensotti, The Boyκ.α.).Το2019 τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους χώρους των παραστάσεων

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 12:00
Αρχοντικό των Μπενιζέλων, Αδριανού 96, Πλάκα
Πληροφορίες πρόσβασης/χάρτης εδώ και εδώ.
Παράσταση για 30 άτομα

Σάββατο 7 Νοεμβρίου, 12:00
Δημοτική αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42
Πληροφορίες πρόσβασης/χάρτης εδώ και εδώ.
Παράσταση για 50 άτομα

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Αφήστε ένα σχόλιο