Workshop σωματικού θεάτρου από τη ομάδα Art Vouveau

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το σώμα του performer ως γλυπτό.

Πώς πλάθω συνειδητά τη μορφή ενός χαρακτήρα.

ΠΟΤΕ: Σάββατο 7, 14, 21, 28 /3  και ώρες 11.00 – 14.00.

ΠΟΥ:  Θέατρο OLVIO (Φαλαισίας 7, μετρό Κεραμεικός) 

ΚΟΣΤΟΣ: 80 ευρώ

Κρατήσεις και πληροφορίες: artvouveau@gmail.com, 6944675502 (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: Ομάδα Art Vouveau (Θανάσης Μεγαλόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου)

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Εξειδικευμένη σωματική πρακτική για όσους-ες θέλουν να ασχοληθούν με το σώμα τους.

Πώς αντιμετωπίζεται η σωματική αμηχανία πάνω στη σκηνή; Πώς ξεκινώντας από το σώμα μας φτάνουμε σε ένα χαρακτήρα; Πώς μπορούμε να δούμε το σώμα μας σαν ένα ζωντανό γλυπτό;

Η ομάδα Art Vouveau έχει αναπτύξει την προσωπική της θεατρική γλώσσα πειραματιζόμενη με παραδοσιακές θεατρικές φόρμες και τον ασπρόμαυρο βωβό κινηματογράφο. Μέσα από την ερευνητική δουλειά που κάνει τα τελευταία επτά χρόνια έχει αναπτύξει συγκεκριμένες τεχνικές τις οποίες μοιράζεται μέσα από τα σεμινάρια που διοργανώνει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Σ’ αυτές τις τέσσερις συναντήσεις:

  • θα εστιάσουμε σε σωματικές ασκήσεις με στόχο την αφύπνιση και ενδυνάμωση του σώματος μας
  • θα ανακαλύψουμε στην πράξη πώς το ενεργοποιημένο σώμα μπορεί να εκφράσει με ακρίβεια συναισθήματα και σκέψεις
  • θα μάθουμε πρακτικά εργαλεία για τη διαμόρφωση του σώματος ενός θεατρικού χαρακτήρα
  • θα ερευνήσουμε πώς οι χαρακτήρες, που θα προκύψουν, αλληλεπιδρούν μέσα από διασκεδαστικούς βωβούς αυτοσχεδιασμούς.

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μια πρόσκληση- πρόκληση για τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με μια καινούρια σωματική γλώσσα, να αφυπνίσουν τις ιδιαίτερες σωματικές τους ποιότητες και ικανότητες, να διεγείρουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Ποιοι είμαστε.
Η θεατρική ομάδα Art Vouveau ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα. Αποτελείται από τους ηθοποιούς: Θανάση Μεγαλόπουλο, Φοίβο Συμεωνίδη, Δανάη Τίκου. Έχουν στο ενεργητικό τους τρεις θεατρικές παραγωγές: “Τα δεκανίκια, ή πώς ξέμαθα να περπατώ”, “Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε”, “Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι”. Κοινό τους όραμα είναι η δημιουργία ενός πρωτότυπου σκηνικού κώδικα που υπερβαίνει τα όρια της γλώσσας, συνδυάζοντας παραδοσιακές θεατρικές φόρμες, όπως η Κομέντια Ντελ Άρτε και το Θέατρο Μάσκας, με σύγχρονες τεχνικές αφήγησης που συναντάμε στις βωβές ταινίες και στο σωματικό θέατρο.

Παράλληλα με τη δημιουργία πρωτότυπων θεατρικών παραστάσεων, βασική προτεραιότητα της ομάδας είναι η διεξαγωγή σεμιναρίων πάνω στις τεχνικές που έχει αναπτύξει μέσα από την ερευνητική της δουλειά τα τελευταία 7 χρόνια. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς σεμινάρια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και του εξωτερικού.

Σταθεροί συνεργάτες της ομάδας είναι η ηθοποιός Αφροδίτη Κλεοβούλου, ο μουσικός Γιάννης Σελέκος, και ο σκηνοθέτης/ακροβάτης/ηθοποιός Camilo Bentancor.

Αυτή τη σεζόν η ομάδα Art Vouveau σε συνεργασία με την ομάδα Κοπέρνικος έχουν δημιουργήσει την παιδική θεατρική παράσταση “Δίπλα- δίπλα”, παραγωγή του Εθνικού θεάτρου.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Αφήστε ένα σχόλιο