Τρίμηνο εργαστήριο Υποκριτικής με την Γεωργία Τσαγκαράκη

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το  φαινόμενο της σπείρας ως αντανακλαστική  αντίδραση στην ομάδα.

Τι το προκαλεί, πως παράγεται οργανικά και τι θεραπευτικές ιδιότητες έχει.

Από 13 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο 11.00-15.00
Παρουσίαση Εργαστηρίου/ Παράσταση: 31 Μαρτίου
Πληροφορίες / Εγγραφές : info@dentra.gr / 6983313302 (17.30-21.30)

Ένα τρίμηνο  βιωματικό, ερευνητικό εργαστήριο κατά την διάρκεια του οποίου θα εξερευνήσουμε τη έννοια της σπειροειδούς αντίδρασης στο βασικό γεγονός.  Πώς το συλλογικό ασυνείδητο αντιδράει σε ένα καθοριστικό σκηνικό γεγονός. Πώς αντιδράει ΤΟ ΣΩΜΑ του συνόλου. Πώς λυτρώνεται ένα σύστημα αλλά και ο πρωταγωνιστής από αυτήν την αποδέσμευση ενέργειας; Με όχημα τις βασικές αρχές του χορού της αρχαίας τραγωδίας θα μελετήσουμε τις δυνατότητες της ομαδικής εργασίας.  Ποια είναι η ανάγκη να ξεχωρίσει ένα άτομο από ένα σύνολο και πως προκύπτει αυτή η ανάγκη; Πόση δεξιοτεχνία χρειάζεται ένας ηθοποιός για να ανήκει σε μια ενεργητική ομάδα και παράλληλα να αποκτάει και τα εργαλεία να ξεχωρίζει από αυτήν;

Ερωτήματα σαν και αυτά  θέτω στην διάρκεια του εργαστηρίου, κρατώντας πάντα στο επίκεντρο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων και την γνωριμία τους με το σωματικό θέατρο που απαιτεί το είδος της τραγωδίας . Ένα  πρακτικό μάθημα με πολλή σωματική δράση και ασκησιολογία ειδικά δομημένη για την ενδυνάμωση της ομάδας , την ατομική αφύπνιση,  την προσωπική εξέλιξη αλλά και συνείδηση του  Όλου.  Θα δουλέψουμε πάνω σε αποσπάσματα από χορικά αρχαίας τραγωδίας,  ποίηση και κείμενα που θα γραφτούνε από την ομάδα μέσα από διαδικασίες δημιουργικής γραφής. Στο τέλος του εργαστηρίου θα παρουσιάσουμε την δουλειά σε μορφή παράστασης.

Εισηγήτρια η Ηθοποιός  Γεωργία Τσαγκαράκη

Αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του  Εθνικού θεάτρου.Masters Degree στην υποκριτική στο Arts Educational London Schools που φοίτησε για έναν χρόνο με υποτροφία από το ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη. Από το 1996 συμμετέχει σε παραστάσεις του Εθνικού και του Ελεύθερου θεάτρου, έχοντας συνεργαστεί με αναγνωρισμένους σκηνοθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Andrew Visnevsky, Λυδία Κονιόρδου, Σωτήρης Χατζάκης,Ianthe Dimos,Iannis Kokkos ,Μάρθα Φριντζήλα, Stephen Hutton, Γιώργος Σαχίνης κ.α). Έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές (σκερτσάκια, σφηνάκια κ.α) και κινηματογραφικές ταινίες (τελευταία συμμετοχή η γερμανική παραγωγή της Paramount pictures –Highway to Hellas και “Her Job” σε σκηνοθεσία Νίκου Labot) Σκηνοθετεί και γράφει θεατρικά έργα (Αισθηματικές νουβέλες Δρχ 100, Mary and John, Τα 5 λεπτά). Τα τελευταία  χρόνια  προετοιμάζει  υποψήφιους  φοιτητές για εξετάσεις σε δραματικές σχολές και οργανώνει σεμινάρια  με κεντρικό θέμα τον ΧΟΡΟ στην Αρχαία ελληνική τραγωδία. Διατηρεί μόνιμη συνεργασία με την One Year Lease Company που οργανώνει εκπαιδευτικό σχολείο για αμερικάνους ηθοποιούς στο Πάπιγκο τα καλοκαίρια και έχει έδρα στην Νέα Υόρκη. Επίσης συνεργάζεται με το Αττικό σχολείο και το χώρο τέχνης και εκπαίδευσης Baumstrasse.  Τελευταίο της ταξίδι ήταν στην Χιλή , όπου δίδαξε και σκηνοθέτησε μια διασκευή των Βακχών. Κύρια μέριμνα της  ο ρόλος του ΧΟΡΟΥ  στην θεατρική εκπαίδευση και η εξέλιξη μιας τεχνικής προετοιμασίας των νέων ηθοποιών με άξονα την ομαδική εργασία.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Αφήστε ένα σχόλιο