Three Red Roses

παίχτηκε

Aπό 06/10/2017 μέχρι 08/10/2017
Διάρκεια 60'

Το Three Red Roses είναι μια υπαρξιακή δυστοπία εμπνευσμένη από το σύμπαν της επιστημονικής φαντασίας. Εφορμώμενη από σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις του σύγχρονου πολιτισμού, η παράσταση διαπραγματεύεται το θέμα της πάλης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – κείμενο – ερμηνεία: Δέσποινα Καπετανάκη
Οργάνωση παραγωγής: Ευαγγελία Πανταζοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Δημητριάδης
Φωτογραφίες: Θωμάς Αγρογιάννης

Μέρες και ώρες

Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 21:00

Περιγραφή της Παράστασης

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

για 3 παραστάσεις 

Η Δέσποινα Καπετανάκη παρουσιάζει τη σόλο περφόρμανς σωματικού θεάτρου Τhree Red Roses για τρεις μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Το Three Red Roses είναι μια υπαρξιακή δυστοπία εμπνευσμένη από το σύμπαν της επιστημονικής φαντασίας. Εφορμώμενη από σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις του σύγχρονου πολιτισμού, η παράσταση διαπραγματεύεται το θέμα της πάλης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Ακολουθώντας μια μη γραμμική αφήγηση, το έργο απεικονίζει ένα οπτικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο – από τη φυλετική ζωή έως την τεχνητή νοημοσύνη και την εικονική πραγματικότητα – το οποίο τελικά καταλήγει σε μια παραβολή για τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Επηρεασμένη από σημαντικούς εκπροσώπους του σωματικού θεάτρου (Μέγιερχολτ, Αρτώ, Γκροτόφσκι, Μπάρμπα) η Δέσποινα Καπετανάκη οραματίζεται ένα θέατρο, το οποίο μπορεί να αναπτύξει μία παγκόσμια και χωρίς σύνορα γλώσσα, ακριβώς όπως η μουσική, η ζωγραφική ή ο χορός. Γι’ αυτό το σκοπό εργάζεται ερευνητικά προκειμένου να διαμορφώσει μια νέα – όχι απαραίτητα λεκτική – σκηνική γλώσσα, η οποία δε θα απευθύνεται μόνο στο διανοητικό, αλλά σε όλες τις αισθήσεις. Η δουλειά της είναι συνισταμένη δύο ισχυρά οπτικών μορφών τέχνης: του σωματικού θεάτρου και της τέχνης της επιτέλεσης (περφόρμανς). Ο συνδυασμός των δύο συναντάται σπάνια επί σκηνής, μπορεί όμως να παράξει μοναδικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη, δυναμική σκηνική πραγματικότητα.

Εφαλτήρια της έρευνας είναι τέσσερα βασικά στοιχεία: ο χρόνος, ο χώρος, το σώμα του περφόρμερ και η σχέση μεταξύ περφόρμερ και θεατή. Μέσω σωματικών και φωνητικών αυτοσχεδιασμών διαμορφώνεται μια αλληλουχία δράσεων, η οποία εξερευνάται περαιτέρω με διάφορες δυναμικές και ρυθμούς καταλήγοντας σε μία δομή. Δεν υπάρχουν ρόλοι ούτε  θεατρικό κείμενο. Δεν υπάρχει πλοκή με την κλασσική έννοια, αντίθετα αυτή αναδύεται μέσα από το σύνολο και τη δυναμική της αλληλουχίας και είναι ανοιχτή σε ποικίλες ερμηνείες.

Για να ερευνηθεί η επίδραση της παρουσίας του κοινού στην εξέλιξη της περφόρμανς, η κλασική σκηνή απομακρύνεται και o σκηνικός χώρος διευρύνεται: αναζητούνται καινούριες δυνατότητες διάταξης του κοινού, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια άμεση επικοινωνία με τον θεατή.

Λίγα λόγια για τη Δέσποινα Καπετανάκη
Η Δέσποινα Καπετανάκη είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής ΑΡΧΗ της Νέλλης Καρρά και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στο σωματικό θέατρο στο Δουβλίνο, καθώς και στη Δανία στο θέατρο Οντίν του Εουτζένιο Μπάρμπα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο ως σόλο περφόρμερ. Τα έργα που παρουσιάζει είναι εξ ολοκλήρου δικές της δημιουργίες. Στις δουλειές της δε σκηνοθετεί κάποιο θεατρικό κείμενο, αλλά χτίζει σταδιακά το σώμα της παράστασης ερευνητικά, μέσω σωματικών και φωνητικών αυτοσχεδιασμών.

Περισσότερες πληροφορίες:
despinakapetanaki.weebly.com
facebook.com/kdespina

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο English Theatre Berlin | International Performing Arts Center, τον Ιανουάριο του 2017.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος: 8 €, 5 € (φοιτητικό, άνω 65, κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ, ΣΕΧΩΧΟ)
Tηλέφωνο για πληροφορίες: 213 00 40 496

Χορηγός επικοινωνίας Passion theater

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέατρο

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Διεύθυνση: Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α 11361 Κυψέλη, Αθήνα Τηλ.: 213 0040496,  6945 348445 Θέατρο, performance art, μουσική, αναγνώσεις, προβολές, σεμινάρια Καλλιτεχνικοί διευθυντές: ο Δημήτρης Αλεξάκης και η Φωτεινή Μπάνου

Τοποθεσία

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου, Αθήνα, Ελλάδα