Tagebuch

παίχτηκε

Aπό 16/09/2017 μέχρι 17/09/2017

Μετά τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας, σε δυο χωριστά κράτη, η Τσεχία και η Σλοβακία αντιμετώπισαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αναγκάζοντας πολλές γυναίκες να ταξιδεύουν στη γειτονική Αυστρία για να εργαστούν ως νοσοκόμες. Το θεατρικό αυτό είναι βασισμένο στα προσωπικά ημερολόγια δυο Σλοβάκων γυναικών, οι οποίες δεινοπαθούν, προσέχοντας εναλλάξ μια μεσόκοπη Αυστριακή με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Συντελεστές

Κείμενο: Zuzana Uličianska
Μετάφραση: Γιώργος Παπαγιαννάκης
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλίκη Αλεξανδράκη (Ροζαλία), Νικολέττα Βλαβιανού (Λιούμπιτσα), Κατερίνα Μπιλάλη (Χάννε)

Μέρες και ώρες

Σάββατο 20:00
Κυριακή 21:00

Περιγραφή της Παράστασης

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

To Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» εστιάζει στη Σλοβάκικη Δραματουργία και συστήνει στο ελληνικό κοινό τρία κορυφαία δείγματα γραφής, ενώ διοργανώνει Στρογγυλό τραπέζι φέρντοντάς το σε επαφή με τους Σλοβάκους δημιουργούς. Στο πλαίσιο αυτό, η Zuzana Uličianska συμμετέχει στο φετινό Αναλόγιο με το έργο της «Tagebuch» που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη το Σάββατο, 16/9 στις 20.00 και την Κυριακή, 17/9 στις 21.00, ενώ θα δώσει το παρών στο «Στρογγυλό Τραπέζι» που θα γίνει την Κυριακή, 17/9 στις 12.00 στο Ζάππειο με αφορμή το Αφιέρωμα στη Σλοβάκικη Δραματουργία.

Στον κόσμο των “μεγάλων” και μια αισιόδοξη ματιά στην νεανική δημιουργικότητα.

Λίγα λόγια για το έργο
Μετά τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας, σε δυο χωριστά κράτη, η Τσεχία και η Σλοβακία αντιμετώπισαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αναγκάζοντας πολλές γυναίκες να ταξιδεύουν στη γειτονική Αυστρία για να εργαστούν ως νοσοκόμες. Το θεατρικό αυτό είναι βασισμένο στα προσωπικά ημερολόγια δυο Σλοβάκων γυναικών, οι οποίες δεινοπαθούν, προσέχοντας εναλλάξ μια μεσόκοπη Αυστριακή με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Σκηνοθετικό Σημείωμα
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στη Σλοβακία τη δεκαετία του 1990 οδήγησε πολλές γυναίκες αναζητώντας την επιβίωση, να εγκαταλείπουν την εστία τους για καιρό, προκειμένου να εργαστούν σε εύπορους Αυστριακούς, για λίγα χρήματα. Έτσι είτε καθάριζαν σπίτια, είτε κρατούσαν ηλικιωμένους και άλλους με σοβαρά κινητικά ή ψυχολογικά προβλήματα. Η συνθήκη αυτή παρουσιάζει ομοιότητες με την Ελλάδα της προηγούμενης κυρίως δεκαετίας, κατά την οποία μετανάστριες από Αλβανία και Βουλγαρία περνούσαν στη χώρα μας για να δουλέψουν σε σπίτια ως φθηνά εργατικά χέρια.

Η ανάγκη αυτών των γυναικών για δουλειά και χρήματα ήταν τόσο μεγάλη που δεν άφηνε περιθώρια για κανενός είδους χαρά, παρά μόνο για άγχος, αγωνία και καχυποψία ως προς τους εργοδότες τους. Επίσης η αντιμετώπιση των εργοδοτών αντίστοιχα ήταν αμφίθυμη, μιας και από τη μια φοβόντουσαν να βάλουν στα σπίτια τους αλλοδαπές και από την άλλη τους εξυπηρετούσε που ήταν φθηνές, χωρίς πολλές απαιτήσεις. Έτσι υπήρξε μια τεράστια δυσκολία αφομοίωσης των οικονομικών αυτών μεταναστριών, όπως ακριβώς περιγράφεται και στο θεατρικό έργο, στο οποίο φωτίζονται μέσω ημερολογίων και γραμμάτων, οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Τιμή εισιτηρίου: 7 € (γενική είσοδος), 10 € (για 2 έργα), 14 € (για 3 έργα), 5 € (για ανέργους, ΑΜΕΑ).
Ισχύουν ειδικές προσφορές για: Ομαδικά εισιτήρια, Ημερήσια εισιτήρια, Όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων.

Χώρος: Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210 32 22 464 / Μετρό, Σταθμός Ακρόπολη.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα και οπτικό υλικό στα: www.analogiofestival.org και analogiofestival

Χορηγός επικοινωνίας: Passion theater – Πάθος για θέατρο

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Πρόσφατα Σχόλια

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
    17/09/2017 - 12:21 μμ ·

    παρακολούθησα χτες την παράστασή με τις εξαιρετικές ερμηνείες της Αλίκης Αλεξανδράκη (Ροζαλία), Νικολέττας Βλαβιανού (Λιούμπιτσα) και της Κατερίνας Μπιλάλη (Χάννε).Η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί ηταν πολυ καλοί.Προφανώς επειδή δεν είχαν αρκετό χρόνο οι ηθοποιοί διαβαζαν το κείμενο τους απο τα φυλλάδια. Ηταν λες και παρακολουθούσαμε πρόβα αλλά αυτό δεν αφαίρεσε από την υποκριτική τους δεινότητα. Εξαιρετικό ήταν και το κείμενο.Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέατρο

Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου)

Διεύθυνση: Φρυνίχου 14, Πλάκα Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ιδρύθηκε το 1942 και έχει θέσει ως στόχους του την ανάδειξη και καθιέρωση νέων ελλήνων συγγραφέων, τη δημιουργία «Σχολής» με δικό της «ύφος» για την κατάκτηση της θεατρικής τέχνης, τη γνωριμία και συνεπώς την επικοινωνία του ελληνικού κοινού με τους μεγάλους ξένους κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, την ερμηνεία του Αρχαίου Δράματος και, από τότε μέχρι σήμερα, υπηρετεί και πραγματώνει αδιάλειπτα τους αρχικούς στόχους του.

Τίτλος και πεμπτουσία του : ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Ιδρυτής του: ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ Στίγμα του: Θέατρο συνόλου, κοινής θεατρικής παιδείας, κοινών καλλιτεχνικών επιδιώξεων.

Τοποθεσία

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ», Φρυνίχου, Αθήνα, Ελλάδα