Στόμα γεμάτο Χώμα

παίχτηκε

Aπό 28/09/2017 μέχρι 29/10/2017
Διάρκεια 50'

Το τέλος του κόσμου. Ένα ζευγάρι ερωτευμένων βρίσκει καταφύγιο σε ένα σκοτεινό υπόγειο για να προφυλαχθεί από την ατμόσφαιρα που δηλητηριάζεται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο. Εγκαταλελειμμένοι από όλους: την ομάδα τους, τις οικογένειες, τους φίλους και τους συντρόφους τους. Θαμμένοι η μια δίπλα στον άλλο, περιμένουν.

Συντελεστές

Ομάδα Άγρια Σκέψη: Αναστασία Δεμέστιχα, Σάββας Πογιατζής, Βασίλης Τύρος

Μέρες και ώρες

Πέμπτη 21:15
Κυριακή 21:15

Περιγραφή της Παράστασης

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το τέλος του κόσμου.  Ένα ζευγάρι ερωτευμένων βρίσκει καταφύγιο σε ένα σκοτεινό υπόγειο για να προφυλαχθεί από την ατμόσφαιρα που δηλητηριάζεται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο.

Εγκαταλελειμμένοι από όλους: την ομάδα τους, τις οικογένειες, τους φίλους και τους συντρόφους τους. Θαμμένοι η μια δίπλα στον άλλο, περιμένουν.  Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει μια και μοναδική αντιασφυξιογόνος μάσκα.

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα κι εκείνοι αποφασίζουν να κλείσουν τους λογαριασμούς τους με αυτόν τον κόσμο επιχειρώντας μια εξιστόρηση των κορυφών και των βυθών του. Ποίηση, επανάσταση, έρωτας, πολιτική, ανθρώπινες σχέσεις, απογοητεύσεις και όνειρα.

Το δυσοίωνο παρελθόν και το δυσοίωνο μέλλον. Μόνοι τους και μαζί, ξανά μόνοι παλεύουν μες στο σκοτάδι του υπογείου να καταλάβουν, να αφηγηθούν, να επιβιώσουν, να ερωτευθούν. Αλλά τα βλέμματα κολλάνε στους τοίχους και τα παλιά έπιπλα, οι λέξεις αρθρώνονται δύσκολα, οι ψίθυροι κομπιάζουν και οι λέξεις τελειώνουν.
Τα στόματά τους έχουν ήδη γεμίσει με χώμα.

Τιμή εισιτήριου: 8 €/ 5 € μειωμένο (Κάρτα ΟΑΕΔ, ΑΜΕΑ, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοι, άνω των 65 ετών)

Διατίθεται χώρος στάθμευσης για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Τηλέφωνο: 6983930220 | email: ergotaxion@gmail.com
fb: https://www.facebook.com/ergotaxionspace/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Πρόσφατα Σχόλια

 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΔΗΣ
  08/10/2017 - 2:34 πμ ·

  Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ παρακολούθησα μία εξαιρετική παράσταση, το Στόμα γεμάτο χώμα,παιγμένο από δύο παιδιά γεμάτα ταλέντο και αγάπη σ΄ αυτό που κάνουν.Το έργο αυτό λειτουργεί σε πολλά επίπεδα, είναι μια ελεγεία πάνω στον χαμένο χρόνο της ζωής μας, μια παραβολή πάνω στην παρακμή και στην φθορά του δυτικού ιδιαίτερα πολιτισμού, ένας ύμνος στην ζωοποιό δύναμη της αγάπης και των καθημερινών μικρών πραγμάτων..! Τα δύο νέα παιδιά, η Αναστασία Δεμέστιχα και ο Σάββας Πογιατζής, δίνουν μια μεστή ερμηνεία γεμάτη αφηγηματική δύναμη και πνευματική εγρήγορση..Το κείμενο είναι πρωτότυπο,θαρραλέο, καίριο και ουσιαστικό.
  Νομίζω ότι το κυρίαρχο στοιχείο στην παράσταση είναι η αίσθηση του χαμένου χρόνου που διέπει όλη την ζωή μας..Το πέρασμα αλλά και η απώλεια του χρόνου, μεθοδευμένη από την κυρίαρχη καθεστηκυία κοινωνικο-πολιτική τάξη, λειτουργούν πότε λυτρωτικά και πότε καταναγκαστικά..Ο άνθρωπος συνθλίβεται πολλές φορές από το βάρος του χρόνου που περνά γιατί ξέρει ότι ο χρόνος είναι το παράθυρο στη πραγματική ζωή και αυτό το παράθυρο είναι συνήθως κλειστό..
  Στην παράσταση τα δύο παιδιά βιώνουν το τέλος του κόσμου πράγμα που έρχεται σ΄ ευθεία σύγκριση με το ουσιαστικό τέλος του δυτικού, καπιταλιστικού,πολιτισμού..Ενός πολιτισμού που οικοδομήθηκε στη δόξα του χρήματος και στην επιβολή του με κάθε τρόπο..Ενός πολιτισμού που βασίστηκε στον εκμηδενισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην καταπίεση των ανθρώπινων συναισθημάτων..Η παραβολή είναι εμφανής αλλά προσεχτικά μελετημένη και οικοδομημένη..
  Συμπερασματικά η ομάδα Άγρια Σκέψη μας έδωσε μία μοναδική παράσταση που ανέδειξε το μήνυμα ότι και στους χαλεπούς καιρούς της φθοράς και της απόγνωσης η αγάπη μας κρατάει ζωντανούς και αποτελεί το διαβατήριο για μια συνέχεια της υπόστασης μας, της ουσίας της ύπαρξής μας, σε μία άλλη διάσταση, σε μία άλλη προοπτική ζωής..Μπράβο παιδιά, είσασταν υπέροχοι!
  Ευχαριστώ πολύ PassionTheater για την ευκαιρία που μου δώσατε να παρακολουθήσω αυτή την υπέροχη παράσταση! Να είστε όλοι καλά! Καλή συνέχεια! Καλή νέα θεατρική περίοδος με καλό και ποιοτικό θέατρο!

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέατρο

Εργοτάξιον Τεχνοχώρος

Διεύθυνση: Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνης. Έξοδος Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου) Τηλ.: 6983930220 email: ergotaxion@gmail.com

Διατίθεται χώρος στάθμευσης για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Τοποθεσία

Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος