Μαυροπίνακας2x – Passion Theater

Μαυροπίνακας2x

παίχτηκε

Aπό 22/04/2017 μέχρι 07/05/2017

Ο μαυροπίνακας «τραβάει» τους ήρωες πίσω στην παιδική τους ηλικία, αποκαλύπτει τις σχέσεις που προβάλλουν στη σχέση τους, δημιουργεί ανάγκες τη στιγμή που νομίζουν ότι τις έχουν καλύψει. Ο μαυροπίνακας είναι το «κουτί με τα ενθύμια» που βγάζεις από τη ντουλάπα όταν βρίσκεσαι σε δίλημμα.

Συντελεστές

Κείμενο: Ντέμη Θεοφανίδου
Σκηνοθεσία/Κίνηση: Φρόσω Κορρού
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουκαλά
Φωτογραφία/Βίντεο: Ηλίας Ζήσης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έφη Θεοφανίδου, Γιάννης Σκόδρας

Μέρες και ώρες

Σάββατο 19:30
Κυριακή 21:00

Περιγραφή της Παράστασης

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η Φρόσω Κορρού υπογράφει τη σκηνοθεσία και την κινησιολογία ενός σύγχρονου αστικού ψυχογραφήματος. Στο έργο ο ήρωας επιστρέφει μετά από μήνες στο σπίτι που ζούσε επί πέντε χρόνια, για να μεταφέρει τις τελευταίες κούτες με τα πράγματα του. Εκεί συναντά την πρώην σύντροφό του και έρχεται αντιμέτωπος με αλλαγές. Εκεί συναντά και τον «μαυροπίνακα». Ένα αντικείμενο που θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο των ηρώων με το παρελθόν τους και θα αναδείξει τα πρότυπα πάνω στα οποία χτίζανε υποσυνείδητα τις ανάγκες τους και τα οποία προέβαλαν ο ένας στον άλλο. «Ποιον χρειάζεται να ξεπεράσεις για να μείνεις εσύ;»

Σημείωμα συγγραφέα

Υπάρχουν αντικείμενα, τραγούδια, κείμενα, που φέρνουν στην επιφάνεια μνήμες καθοριστικές. Μνήμες ικανές να ορίσουν τις ανάγκες και να διογκώσουν τα πρότυπα πάνω στα οποία στηρίζουμε τις επιλογές μας. Ο μαυροπίνακας «τραβάει» τους ήρωες πίσω στην παιδική τους ηλικία, αποκαλύπτει τις σχέσεις που προβάλλουν στη σχέση τους, δημιουργεί ανάγκες τη στιγμή που νομίζουν ότι τις έχουν καλύψει. Ο μαυροπίνακας είναι το «κουτί με τα ενθύμια» που βγάζεις από τη ντουλάπα όταν βρίσκεσαι σε δίλημμα. Είναι ένα αντικείμενο μαύρο για εκείνον, πολύχρωμο για εκείνη, θέλω να ξεχάσω για εκείνον, θέλω να θυμάμαι για εκείνη, θέλω να αλλάξω το παρελθόν μου μέσα από εσένα για εκείνον, φέρνω το παρελθόν μου και το πετάω πάνω σου για εκείνη, «για να γίνεις ίδιος με αυτόν» θα πει εκείνη, «για να γίνεις ίδια με αυτή» θα πει εκείνος. Και όταν κληθούν να επιλέξουν το τώρα θα τρέξουν γρήγορα στη ντουλάπα. Σ’ εκείνη που έχεις κρύψει το κουτί με τα ενθύμια.

Ντέμη Θεοφανίδου, συγγραφέας του «μαυροπίνακας2x».

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10 €, Μειωμένο/Φοιτητικό 7 €

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέατρο

Δημήτρης Ροντήρης

Διεύθυνση: Φρυνίχου 10, Πλάκα (μετρό Ακρόπολη) Τηλ.: 2114089670

Τοποθεσία

Φρυνίχου 10, Αθήνα, Ελλάδα