Κώστας Νούρος: ξένος δυο φορές

παίχτηκε

Aπό 06/09/2017 μέχρι 06/09/2017

Με μια ζωή σημαδεμένη από θανάτους, απώλειες και ματαιώσεις, κατάφερε μέσω της φωνής του και των τραγουδιών του, να φωτίσει το βαθύ σκότος ενός πολιτισμού που χτίστηκε από ανθρώπους, αλλά αγνόησε τον άνθρωπο.

Συντελεστές

Κείμενα – Μουσική Δραματουργία: Ανθή Γουρουντή -Χρύσα Καψούλη – Τσιμάρας Τζανάτος
Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη
Μουσική – Ενορχήστρωση – Τραγούδια: Χάρης Βλαστάκης-Ανθή Γουρουντή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λευτέρης Παπακώστας
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Παρισσινού
Φωνητική προετοιμασία: Κλεοπάτρα Παπαχειμώνα
Σκηνική αντιμετώπιση – Επιμέλεια κοστουμιών: Σπύρος Γκέκας
Εικαστική επιμέλεια – Γραφιστικά: Σταύρος Παπαγιάννης – Stage Design Office
Φροντιστήριο: Φραγκίσκος Δακτυλίδης
Χορηγός πιάνου:”Ελληνικό Ωδείο”

Ερμηνευτές: Τσιμάρας Τζανάτος, Μικαέλα Δανά, Νικόλαος Χαλδαιάκης και το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro
Συνεργάζονται: Η σοπράνο Χριστίνα Ασημακοπούλου και ο ηθοποιός Λευτέρης Παπακώστας
Συμμετέχει: Η Δήμητρα Μακρυγιάννη

Μουσικοί:
Βιολί – Σταυρούλα Μέντη
Μαντολίνο – Τζουράς Τάσος Δερέσκος
Κιθάρα – Τραγούδι Ευφροσύνη Γιαννή
Κόντρα μπάσο – Νίκος Τσαχτσίρης
Πιάνο – Ανθή Γουρουντή

Μέρες και ώρες

Τετάρτη 21:15

Περιγραφή της Παράστασης

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Μια μουσική βιογραφία

Ο Δήμος Σπετσών στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Αρμάτας παρουσιάζει τη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 21:15 στο Ανοιχτό Θέατρο Βουνού Α.Κ.Σ.Σ. στις Σπέτσες, τη θεατρικοποιημένη μουσική βιογραφία ΚΩΣΤΑΣ ΝΟΥΡΟΣ: «Ξένος δυο φορές». Μια μουσική παράσταση της Ανθής Γουρουντή, του Τσιμάρα Τζανάτου και της Χρύσας Καψούλη, σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη. Στην παράσταση συμμετέχει το 40μελές Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro» υπό τη διεύθυνση της μουσικού Ανθής Γουρουντή.
Τον Κώστα Νούρο ερμηνεύει ο Τσιμάρας Τζανάτος.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Κώστας Μασσέλος, γνωστός ως Κώστας Νούρος, ένας σπουδαίος τραγουδιστής Σμυρναίικων τραγουδιών του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, είναι ένα από αυτά τα πρόσωπα, που, έχοντας ζήσει φωτισμένος και με μια σπουδαία καριέρα στη Σμύρνη και στον Πειραιά, πετάχτηκε εν τούτοις στο στενό εκείνο μισόφωτο που ονομάζουμε λήθη.

Η μουσική βιογραφία «Κώστας Νούρος: Ξένος, δυο φορές» έρχεται να αφηγηθεί με ποιητικό τρόπο την ιστορία ενός ανθρώπου, που υπήρξε αποδιωγμένος από παντού, ως ο πιο ξένος, από όλους.

Ο – με πλήρη στοιχείων ταυτότητας – Κώστας Νούρος, παρέμεινε στην ουσία, άνευ ταυτότητας. Εθνική, πολιτική, κοινωνική, ερωτική, και εν τέλει βαθιά υπαρξιακή.

Με μια ζωή σημαδεμένη από θανάτους, απώλειες και ματαιώσεις, κατάφερε μέσω της φωνής του και των τραγουδιών του, να φωτίσει το βαθύ σκότος ενός πολιτισμού που χτίστηκε από ανθρώπους, αλλά αγνόησε τον άνθρωπο.

Λίγα λόγια για το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro»:
Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro» δημιουργήθηκε από την Ανθή Γουρουντή ad hoc για τις ανάγκες της Παράστασης οπερέτας “Η κόρη της Καταιγίδος” του Θ. Σακελλαρίδη η οποία ανέβηκε τη  χειμερινή περίοδο 2013-14 στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά από τουs “Beggar’s opera”, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και Διεύθυνση ορχήστρας Χαρ. Γωγιού. H σύνθεσή του αποτέλεσε μια ηχητική και σκηνική έκπληξη και  από ένα μουσικό πείραμα οδήγησε στην δημιουργία ενός νέου δυναμικού καλλιτεχνικού κύτταρου στην πόλη του Πειραιά.

Το «Libro Coro» – ένα φωνητικό σύνολο για τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες-σύντομα απέκτησε φίλους σε όλη τη πόλη και όχι μόνο και υιοθετήθηκε από την Πειραϊκή κοινωνία μια και οι καλλιτεχνικές προθέσεις των συμμετεχόντων συνοδεύτηκαν και από άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Εκτός από την μαέστρο Ανθή Γουρουντή που ηγείται της ομάδας, το Libro Coro ενισχύεται από την Κλεοπάτρα Παπαχειμώνα καθηγήτρια μονωδίας και την Σταυρούλα Μέντη καθηγήτρια Βιολιού. Η εκπαίδευση στην ομάδα είναι δωρεάν. Η ομάδα έχει ως στόχους το βάθημα της καλλιτεχνικής παιδείας σε κοινωνικές ομάδες που η σύγχρονη εποχή τις έχει αποκλείσει από κάθε διαδικασία τέχνης χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά της, και την υποστήριξη της μουσικής και των παραστατικών τεχνών .

Αυθεντικές εκτελέσεις του Κώστα Νούρου στο Youtube

Κώστας Μασσέλος (Νούρος) – Μινόρε αμανές

ΟΛΟ ΟΥΖΟ, 1929, ΚΩΣΤΑΣ ΝΟΥΡΟΣ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέατρο

Ανοιχτό Θέατρο Βουνού Α.Κ.Σ.Σ.

Διεύθυνση: 18050 Σπέτσες, Ελλάδα Τηλ.: +30 22980 72206 Σε μια επιφάνεια μεγαλύτερη των 3.000 τ.μ. εκτείνονται οι συνεδριακές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, μιας εκ των ιστορικότερων σχολών στην Ελλάδα. Με 3 σύγχρονα αμφιθέατρα, 16 αυτόνομες αίθουσες και 2 εργαστήρια υποστηριζόμενα από υψηλών προδιαγραφών υλικοτεχνική υποδομή, οι συνεδριακές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών είναι από τις κορυφαίες επιλογές για την διεξαγωγή υψηλής ποιότητας θεαμάτων.

Τοποθεσία

Unnamed Road, Ligoneri 180 50, Greece