Ερήμην

παίχτηκε

Aπό 21/09/2017 μέχρι 22/09/2017

Μονόλογος μιας γυναίκας η οποία, στην παιδική της ηλικία, στον καιρό του εμφυλίου πολέμου, κάτω από τις συνθήκες και ανακατατάξεις της εποχής, βρέθηκε πολιτική πρόσφυγας για πέντε χρόνια στην Ουγγαρία.

Συντελεστές

Κείμενο – σκηνοθεσία: Πάνος Κυπαρίσσης

Ερμηνεύει: Βασιλική Σκάλκου

Μέρες και ώρες

Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 19:00

Περιγραφή της Παράστασης

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

To Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» παρουσιάζει στο κοινό νέους δημιουργούς και τα καλύτερα, σύγχρονα και πιο ανήσυχα δείγματα γραφής. Ένα από τα 8 ελληνικά έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής είναι το «Ερήμην» του Πάνου Κυπαρίσση, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παντελιά την Πέμπτη, 21/9 στις 21.00 και την Παρασκευή, 22/9 στις 19.00, στο Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14.

Λίγα λόγια για το έργο
Μονόλογος μιας γυναίκας η οποία, στην παιδική της ηλικία, στον καιρό του εμφυλίου πολέμου, κάτω από τις συνθήκες και ανακατατάξεις της εποχής, βρέθηκε πολιτική πρόσφυγας για πέντε χρόνια στην Ουγγαρία. Αναθυμάται εμμονικά την περίοδο εκείνη, που δεν κατορθώνει να ξεπεράσει, και τελεί κατά καιρούς υπό θεραπεία σε ένα ψυχιατρικό κατάστημα.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα γυναίκα με σημαντική μόρφωση, η οποία κατά καιρούς βυθίζεται στο τυραννικό της παρελθόν, που αποτελεί την αιτία της νοσηλείας της. Οι σκηνογραφικές οδηγίες που περιλαμβάνονται στο κείμενο συνιστούν το χώρο δράσης. Η σκηνοθεσία βαθαίνει επίμονα στην απόδοση της νοηματοδοσίας, ώστε να συγκροτήσει σε ένα ασπρόμαυρο, συμβολικό σκηνικό περιβάλλον, τον εξόχως δραματικό χαρακτήρα της ηρωίδας μέσα από ένα πυκνό, ποιητικό κείμενο.

Tιμή εισιτηρίου: 7 € (γενική είσοδος), 10 € (για 2 έργα), 14 € (για 3 έργα), 5 € (για ανέργους, ΑΜΕΑ).
Ισχύουν ειδικές προσφορές για: Ομαδικά εισιτήρια, Ημερήσια εισιτήρια, Όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων.

Χώρος: Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210 32 22 464 / Μετρό, Σταθμός Ακρόπολη.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα και οπτικό υλικό στα: www.analogiofestival.org και analogiofestival

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέατρο

Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου)

Διεύθυνση: Φρυνίχου 14, Πλάκα Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ιδρύθηκε το 1942 και έχει θέσει ως στόχους του την ανάδειξη και καθιέρωση νέων ελλήνων συγγραφέων, τη δημιουργία «Σχολής» με δικό της «ύφος» για την κατάκτηση της θεατρικής τέχνης, τη γνωριμία και συνεπώς την επικοινωνία του ελληνικού κοινού με τους μεγάλους ξένους κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, την ερμηνεία του Αρχαίου Δράματος και, από τότε μέχρι σήμερα, υπηρετεί και πραγματώνει αδιάλειπτα τους αρχικούς στόχους του.

Τίτλος και πεμπτουσία του : ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Ιδρυτής του: ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ Στίγμα του: Θέατρο συνόλου, κοινής θεατρικής παιδείας, κοινών καλλιτεχνικών επιδιώξεων.

Τοποθεσία

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ», Φρυνίχου, Αθήνα, Ελλάδα