ΕN (SE RES)SEMBLE

παίχτηκε

Aπό 03/05/2019 μέχρι 06/05/2019

Η παράσταση εκτείνεται σε μια πολυδιάστατη, multimedia performance λόγου, η οποία μέσα από την παρούσα εκδοχή της προσεγγίζει το κοινωνικό φύλο, το σκοπό και την ύπαρξή του. Μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες, ενσωματωμένους αισθητήρες στα κοστούμια, νέες πειραματικές σκηνικές επιφάνειες, και video mapping, δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των τεχνικών μέσων και του σώματος. Η εξέλιξη και η εφαρμογή του λόγου και της κινησιολογικής έρευνας, μέσα από διαδραστικές τεχνολογίες, είναι ένα μονοπάτι που αφορά το σύγχρονο κοινό και διαρκώς εξελίσσεται, μέσα από μια διαλογική σχέση τέχνης και τεχνολογίας.

Συντελεστές

Ιδέα – Σκηνοθεσία: Τατού Δέδε
Ηθοποιοί: Emili Verdu, Αουλόνα Λούπα
Δραματουργία – Κείμενο: Κλειώ Λιάβα
Κοστούμια – Interactive technology: Melanie Thewlis
Video art: Melanie Thewlis
Πρωτότυπη ηλεκτρονική μουσική: Paul Zubrinich
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Διερμηνεία – Επιμέλεια Ισπανικού κειμένου: Κωνσταντίνα Κιοσέ
Γραφιστικός σχεδιασμός – Φωτογραφία: Μελίνα Κούλια
Παραγωγή: ΤΑΤΟΥmdt
Συντονισμός και εκτέλεση παραγωγής: Delta Pi
Φωτογραφίες: Μελίνα Κούλια

Περισσότερες πληροφορίες:
www.tatou-mdt.com
https://www.facebook.com/tatoumdt/
https://www.instagram.com/tatoumdt/

Μέρες και ώρες

Δευτέρα 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 21:00

Περιγραφή της Παράστασης

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Μια Performance Λόγου της Τατού Δέδε
Για 4 παραστάσεις
Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στις 21.00

Τι σημαίνει σήμερα το να είσαι άντρας ή γυναίκα; 

Λόγος – Σκέψη / Σώμα – Ψυχή:   Μέσα δύο κυρίαρχα δίπολα της δυτικής σκέψης, η παράσταση ΕΝ (SE RES)SEMBLE προτίθεται να ερευνήσει το ερώτημα της ταυτότητας φύλου στο σήμερα μέσα από ένα παζλ εκφραστικών μέσων και στοιχείων.

Μετά την performance Anti gone2, η σκηνοθέτης Τατού Δέδε συνεχίζει την έρευνά της πάνω στη δημιουργία του κοινωνικού φύλου μαζί με μια ομάδα νέων δημιουργών: οι ηθοποιοί/performer Emili Verdu και Αουλόνα Λούπα «παίζουν» με την κίνηση και τον λόγο, η δραματολόγος Κλειώ Λιάβα υπογράφει το κείμενο της παράστασης, η Melanie Thewlis κατασκευάζει τα πολυμορφικά κοστούμια και «ντύνει» την παράσταση με video art και ο Paul Zubrinich συνθέτει την πρωτότυπη ηλεκτρονική μουσική της παράστασης.

Ο τίτλος ΕΝ (SE RES)SEMBLE είναι ένα λογοπαίγνιο στη Γαλλική γλώσσα της λέξης “ensemble” (μαζί) και “en se ressemble” που ακούγεται σαν την λέξη “on se ressemble” (μοιάζουμε).

Η παράσταση εκτείνεται σε μια πολυδιάστατη, multimedia performance λόγου, η οποία μέσα από την παρούσα εκδοχή της προσεγγίζει το κοινωνικό φύλο, το σκοπό και την ύπαρξή του.

Μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες, ενσωματωμένους αισθητήρες στα κοστούμια, νέες πειραματικές σκηνικές επιφάνειες, και video mapping, δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των τεχνικών μέσων και του σώματος. Η εξέλιξη και η εφαρμογή του λόγου και της κινησιολογικής έρευνας, μέσα από διαδραστικές τεχνολογίες, είναι ένα μονοπάτι που αφορά το σύγχρονο κοινό και διαρκώς εξελίσσεται, μέσα από μια διαλογική σχέση τέχνης και τεχνολογίας.

Σημείωμα της σκηνοθέτιδος
«Στόχος μου είναι να δουλεύω διεπιστημονικά, σε πολλά πεδία, συνδυάζοντας τις τέχνες που έχω σπουδάσει σε μια καινοτόμα μίξη που περιλαμβάνει κατ’ αρχήν μουσική, χορό και θέατρο και επιπλέον σύγχρονα μέσα όπως τις ψηφιακές τεχνολογίες και το video art.
Κατανοώ την καλλιτεχνική δημιουργία σαν ένα παζλ που ψάχνει τη λύση του. Όλα τα κομμάτια πρέπει να βρουν τη θέση τους.
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω στην τέχνη της κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα. Η ταυτότητα φύλου είναι από αυτά που βρίσκονται στο κέντρο των ενδιαφερόντων μου, καθώς πιστεύω πως η σύγχρονη κοινωνία ακόμα προωθεί τις ανισότητες με βάση το φύλο.»
Τατού Δέδε, Απρίλιος 2019 

Τιμή εισιτηρίου: 10 € (ενιαίο εισιτήριο)
Τηλ. επικοινωνίας: 211 403 5789

Προπώληση: www.ticketservices.gr/event/en-se-res-semble-rabbithole/ Τηλεφωνικά: 2107234567 Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Σε όλα τα καταστήματα Public.

Με την Oικονομική Υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ:

Με την Υποστήριξη του:

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Πρόσφατα Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέατρο

Rabbithole

Διεύθυνση: Γερμανικού 20, Μεταξουργείο Τηλ: 210 5249903 email: rabbitholespace@gmail.com Μια πρωτοβουλία της ομάδας ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ για τον επαναπροσδιορισμό της συνάντησης καλλιτεχνών και κοινού. Η Νοσταλγία ιδρύθηκε το 2000 από τον Γιώργο Σίμωνα, την Τώνια Ράλλη και τον Στάθη Νταφαλιά. Παραγωγές στο ενεργητικό της εμπεριέχουν θεατρικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, νέα ελληνικά έργα, πρωτότυπες περφόρμανς, ζωντανές εγκαταστάσεις και εκθέσεις, καθώς και σεμιναριακούς και ερευνητικούς κύκλους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο nostalghia-theatre.com.