Αγλάτι

παίχτηκε

Aπό 04/02/2017 μέχρι 25/02/2017
Διάρκεια 45'

Αυτόν τον κόσµο από αλάτι κοίτα να τον σεβαστείς. Ότι υπάρχει είναι κάτι, άνθρωπε, µην ξεχαστείς.Το αγλάτι είναι η αγάπη για τα πλάσµατα που ζουν στο αλάτι, δηλαδή τη θάλασσα.

Συντελεστές

Παραµύθι: Ηλιοφώτιστη Παπαστεφάνου
Προσαρµογή κειµένου: Eλένη Δηµητρουλάκη, Kωνσταντής Μιζάρας, Νάνσυ Σιδέρη
Μουσική, στίχοι τραγουδιών: Nάνσυ Σιδέρη
Σκηνοθεσία: Kωνσταντής Μιζάρας
Επιµέλεια µουσικής: Eιρήνη Σγουρίδου
Σκηνικά αντικείµενα, κατασκευή και εµψύχωση κούκλας: Eλένη Δηµητρουλάκη
Ηχογράφηση – µίξη: Bασίλης Σαλταγιάννης
Φωτογραφίες: Aνδρέας Νικόλης
Οργάνωση Παραγωγής: Έλεν Μέλεν

Αφήγηση και εκτέλεση µουσικής: Κωνσταντής Μιζάρας, Ειρήνη Σγουρίδου

Μέρες και ώρες

Σάββατο 18:00

Περιγραφή της Παράστασης

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το παραµύθι ΑΓΛΑΤΙ της Ηλιοφώτιστης Παπαστεφάνου με την οµάδα «Η παρέα της Έλεν Μέλεν». Κουκλοθεατροπαράσταση µε ζωντανή µουσική  στον ​Τεχνοχώρο Εργοτάξιον για 4 Σάββατα.

Στο φανταστικό «Γοργονήσι»​, εκεί όπου οι κάτοικοι έχουν σκαρφιστεί µύθους για να προστατεύσουν τον τόπο τους από την ανθρώπινη υπερβολή, θα ταξιδέψει τους µικρούς φίλους της η «παρέα της Έλεν Μελέν». Η ιστορία µας µεταφέρει στην πατρίδα του µικρού ψαρά, Πασχάλη, ένα µικρό νησί, κρυµµένο στην αγκαλιά του Αιγαίου πελάγους, του οποίου οι κάτοικοι ζουν κυρίως από το ψάρεµα. Το «Γοργονήσι» ​πήρε το όνοµά του από ένα µύθο που ήθελε γύρω από το νησί να υπάρχουν γοργόνες. «Αυτόν τον κόσµο από αλάτι κοίτα να τον σεβαστείς. Ότι υπάρχει είναι κάτι, άνθρωπε µην ξεχαστείς». Αγάπη για τον διπλανό µας και το περιβάλλον. Το Αγλάτι ουσιαστικά είναι ένας πλούτος που υπάρχει στο συγκεκριµένο νησί. Όποιος το βρει, σταµατάει το ψάρεµα. Αυτό το έχουν κάνει οι ντόπιοι για να προστατεύσουν τις γοργόνες και το περιβάλλον. Το αγλάτι είναι η αγάπη για τα πλάσµατα που ζουν στο αλάτι, δηλαδή τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα παραµύθι, χωρίς ξύλινη γλώσσα και διδακτισµούς. ​Είναι στην ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού πώς θα λάβει τα διάφορα νοήµατα. Μέσα από το διάλογο του ψαρά και της γοργόνας θα αντιληφθούµε πως πέρα από τον δικό µας µικρόκοσµο, υπάρχουν τριγύρω κι άλλοι πολλοί, διαφορετικοί, που ίσως αγνοούµε εντελώς ή δεν γνωρίζουµε καλά.

Η παρέα της «ΕΛΕΝ ΜΕΛΕΝ» είναι µια οµάδα καλλιτεχνών, που κατασκευάζει, δηµιουργεί και εµψυχώνει παραστάσεις σε θεατρικούς χώρους, φεστιβάλ, σχολεία, παιδικούς σταθµούς, δήµους, µουσεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δηµιουργικής απασχόλησης, χώρους πολιτισµού και όπου µπορεί να λάβει χώρα µια παράσταση.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 5 €, Ομαδικό (άνω των 8 ατόμων) 4€

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Μοιράστε το...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Πρόσφατα Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέατρο

Εργοτάξιον Τεχνοχώρος

Διεύθυνση: Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνης. Έξοδος Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου) Τηλ.: 6983930220 email: ergotaxion@gmail.com

Διατίθεται χώρος στάθμευσης για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Τοποθεσία

Εργοτάξιον, Διογένους, Άγιος Δημήτριος, Ελλάδα