Blog

Μόρτες-Κουτσαβάκια-Μάγκες

Μουσική παρουσίαση «…Μόρτες-Κουτσαβάκια-Μάγκες» 

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στις 9 μμ.
Π
ολυχώρος πολιτισμού «Διέλευσις» Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

O Σπύρος Γκούμας δεξιοτέχνης και δάσκαλος του μπουζουκιού, σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι», γνωστοί για τη συνεχή και συνεπή τους ενασχόληση με το αστικό λαϊκό μας τραγούδι, συνδιοργανώνουν μια μουσική παράσταση με τη βοήθεια ψηφιακού και φωτογραφικού υλικού με θέμα «Μόρτες-Κουτσαβάκια-Μάγκες». Μια προσπάθεια να πέσει λίγο ακόμα φως σ’ αυτές τις έννοιες οι οποίες συνυπάρχουν και σηματοδοτούν την «ρεμπέτικη κοινωνία» και το ρεμπέτικο τραγούδι.

Συλλογή και παρουσίαση υλικού: Γιώργος Μακρής
Υπεύθυνος μουσικής επιμέλειας: Σπύρος Γκούμας

Παίζουν οι μουσικοί:

Σπύρος Γκούμας: μπουζούκι, τραγούδι
Γιώργος Χαρατσής: μπουζούκι, τραγούδι
Σοφία Κονταράτου: τραγούδι-κρουστά
Γιώργος Μακρής: κιθάρα, τραγούδι
Δημήτρης Γκούμας: κιθάρα
Φωτεινή Καράμπαμπα: μπαγλαμά

Πληροφορίες/κρατήσεις: info@dieleusis.gr 210-8613739   6977986185

Γενική είσοδος 10 € (φοιτητές-ΑΜΕΑ-άνεργοι-Viva 8 €)

o dromos perna apo mesa_passion theater

Διαγωνισμός για πέντε (5) διπλές προσκλήσεις για την ΠΡΕΜΙΕΡΑ της παράστασης “Ο Δρόμος Περνά από Μέσα” για την Τετάρτη 25/10/2017 στις 19:00, στο θέατρο Τζένη Καρέζη

takis tzamargias_passion theater

Διαγωνισμός για τρεις (3) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ανάγνωσης “Aναγνωστήριο”(ο Τάκης Τζαμαργιάς διαβάζει Κωστή Παλαμά), για την Τετάρτη 25/10/2017 στις 19:00 στο θέατρο “Σταθμός”

«Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή»

Πιστοποιημένο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

Η Παιδαγωγική Θεάτρου και το Θεατρικό Παιχνίδι συνιστούν ένα έρευνας κι εφαρμογής σε ένα μαθησιακό περιβάλλον, δίνοντας τη δυνατότητα εξέλιξης των παγιωμένων τρόπων διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Έτσι, το Θέατρο στη διδακτική μεθοδολογία τόσο εντός όσο κι εκτός της σχολικής τάξης αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Το Aegean College με την υποστήριξη του eidikospaidagogos.gr  διοργανώνει πιστοποιημένο πρόγραμμα 160 ωρών με θέμα:

«Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες ή μη που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού και πώς αυτή χρησιμοποιείται στην ειδική αγωγή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Professional Diploma μιας και το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο (160 ώρες).

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν την ειδική αγωγή μέσα από τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού και να την εφαρμόσουν σε πρακτικό επίπεδο. Το εργαλείο αυτό μέσω του οποίου διεξάγεται η δια του θεάτρου παίδευσις, λόγω του βιωματικού του χαρακτήρα, θα αποτελέσει τόσο τον τελικό στόχο, όσο και το μέσο της ίδιας της επιμόρφωσης.

Το θεατρικό παιχνίδι βλέπει το παιδί μέσα στο μαθητή και την ανάγκη για αποδόμηση κι εκ νέου δόμηση της καθημερινότητάς του. Δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε το παιδί να βιώσει, να εκφράσει και να μεταμορφώσει τον ιδιόμορφο και μυθικό του κόσμο. Μέσα από το παιχνίδι αναπτύσσονται οι δεξιότητες και οι ικανότητες του παιδιού όπως η συναισθηματική και διαπροσωπική νοημοσύνη, ο συγκινησιακός διάλογος, η λειτουργική επικοινωνία κ.ά. Μέσω της δια θεάτρου παίδευσης, ο ενήλικας μπορεί να προσεγγίσει τη διαδικασία του παιχνιδιού που ίσως να έχει χαθεί στην επεισοδιακή του μνήμη.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 AegeanOmiros Studies, τον αναγνωρισμένο, από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας,φορέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ.

Δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικού από διεθνή φορέα μετά από αξιολόγηση (Πιστοποίηση Pearson)!!!

Κόστος συμμετοχής: 450€ επαγγελματίες – 380€ φοιτητές & άνεργοι
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 32 11 228 – info@aegeancollege.gr
Τόπος διεξαγωγής: Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα)

Για τη διαφορά της μεθόδου παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού με κάποιον που ισχυρίζεται πως κάνει θεατρικό παιχνίδι, πατήστε:

https://goo.gl/2KtVRp
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη μέθοδο πατήστε:
https://goo.gl/3dBFsm

 

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση – Ειδική Αγωγή “Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική! “

Το εκπαιδευτικό, μουσικό/εικαστικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ωνάση, για παιδιά με νοητική υστέρηση και τους γονείς τους, ξεκινά και πάλι στη Στέγη.

 Υπεύθυνες σχεδιασμού: Ελένη Παλλέ, Χριστίνα Παναγιωτάκου 

Το πρόγραμμα

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με νοητική υστέρηση και τους γονείς τους να πειραματιστούν με ήχους και χρώματα μέσα από εξειδικευμένα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική». Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε δύο κύκλους, με τον πρώτο κύκλο να ξεκινά στις 4 Νοεμβρίου (Α΄ κύκλος: Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2017).

Τα παιδιά αναπτύσσουν τις γλωσσικές, ακουστικές και κινητικές τους ικανότητες, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την προσωπική τους οργάνωση, σε ένα ασφαλές για τις ανάγκες τους εκπαιδευτικό περιβάλλον, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών και έμπειρων μουσικών.

Κύριος στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία μιας παρέας παιδιών και ενηλίκων που επικοινωνεί, παίζει, χαίρεται και εκφράζεται μέσα από τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. Το πρόγραμμα φέρνει παιδιά και γονείς σε επαφή με διαφορετικά μουσικά όργανα, με μουσικοκινητικά παιχνίδια, με γνωστά παιδικά τραγούδια, αλλά και με πρωτότυπες μελωδίες, υπό τη συνοδεία «ζωντανής» μουσικής από πιάνο και σαξόφωνο. Παράλληλα με τα μουσικοκινητικά παιχνίδια και τα τραγούδια, ατομικές και ομαδικές εικαστικές δραστηριότητες έρχονται να εμπλουτίσουν με χρώματα και σχήματα την κατανόηση των παιδιών πάνω σε βασικές έννοιες της μουσικής, όπως ο ρυθμός, η ένταση, το τονικό ύψος και η μελωδική γραμμή. Με οδηγούς μας, λοιπόν, ξεχωριστούς ήχους και εικόνες και με την καθοδήγηση των παιδαγωγών και των μουσικών, τα παιδιά ωφελούνται σημαντικά, αφού ενισχύονται η δημιουργική και αντιληπτική τους ικανότητα, η αδρή και λεπτή τους κινητικότητα, η συνεργασία και το παιχνίδι με άλλα παιδιά, η αίσθηση του χώρου και του χρόνου, η συναισθηματική έκφραση και η φαντασία τους. Επιπλέον, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ισότιμα με τα παιδιά τους στο παιχνίδι, ανακαλύπτοντας νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας μαζί τους, όπως γίνεται πάντα μέσα από τους δημιουργικά μαγικούς δρόμους της Τέχνης.

Συντελεστές:
Ελένη Παλλέ – εικαστική θεραπεύτρια
Βάντα Παναγιώτου – ειδική παιδαγωγός
Στέφανος Νάσος – πιάνο
Guido di Flaviis – σαξόφωνο 

ΑΘΗΝΑ – Α΄ ΚΥΚΛΟΣ: 4, 11, 18, 25 Νοεμβρίου & 2, 9 Δεκεμβρίου

Ο Α΄ Κύκλος στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107) θα πραγματοποιηθεί στις παραπάνω ημερομηνίες για δύο ηλικιακά γκρουπ παιδιών με νοητική υστέρηση:
α) για παιδιά 6-8 ετών και τους γονείς τους, ώρες 10:00-12.00,
β) για παιδιά 9-12 ετών και τους γονείς τους, ώρες 12:00-14:00.

Προϋποθέσεις: 

  1. Κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα.
  2. Η πρώτη συνάντηση κάθε κύκλου απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο εργαστήριο.
  3. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική σε όλες τις συναντήσεις, ενώ προαιρετικά και κατά περίπτωση μπορούν να συμμετάσχουν και συγγενείς πρώτου βαθμού, όπως αδέλφια.
  4. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα:
210 3713000 (09:00-17:00), e-mail: education@onassis.org 

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Ωνάση 

Το Ίδρυμα Ωνάση συστάθηκε το 1975 ακολουθώντας την εντολή του Αριστοτέλη Ωνάση, όπως αυτή καταγράφηκε στη διαθήκη του, για να συνδράμει την ελληνική κοινωνία σε καίριους τομείς: στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Πάγια συνισταμένη των προσπαθειών και των δράσεων του Ιδρύματος ήταν –και παραμένει– η διασφάλιση της πρόσβασης όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας σε αυτά τα κρίσιμα για την κοινωνική ευημερία και συνοχή αγαθά. Απώτερος στόχος, η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μας, για να διασφαλιστεί ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, τόσο το μουσικό εργαστήριο «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό», όσο και το μουσικό/εικαστικό εργαστήριο «Έλα κι εσύ, Ζωγραφίζω Μουσική» αποτελούν δύο από τις πολλές δράσεις του Ιδρύματος Ωνάση σε αυτό το ευαίσθητο και σημαντικό πεδίο. Εδώ και δεκαετίες, το Ίδρυμα ενισχύει τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης, με τη δωρεά βιβλίων, εξοπλισμού και εποπτικών μέσων, προκειμένου να διευκολύνει την εκπαιδευτική προσπάθεια των παιδαγωγών. Επιπλέον, στο θεσμοθετημένο από το 1978 Πρόγραμμα Υποτροφιών που λειτουργεί το Ίδρυμα, συμπεριλαμβάνεται ο κλάδος της Ειδικής Αγωγής για μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική έρευνα σε ΑΕΙ της χώρας μας και του εξωτερικού.

Όλες του κόσμου οι μουσικές

του Πάνου Αμαραντίδη

Ένα μουσικό & γευστικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου !!
Ενότητα 3 – Ιταλία
 «Lasciatemi cantare»
με τον Μέμο Μπεγνή
στο EL CONVENTO DEL ARTE

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και Δευτέρα 20 Νοεμβρίου

“Bella Italia” !!! Και τι δεν είναι όμορφο σε αυτή την χώρα, η αισθητική, το στύλ, η αρχιτεκτονική, η ποίηση, ο καφές, οι γεύσεις, το κρασί, η μουσική? Στην Ιταλία λοιπόν θα ταξιδέψει το κοινό του EL CONVENTO DEL ARTE ο αγαπημένος ηθοποιός/ερμηνευτής Μέμος Μπεγνής, τις Δευτέρες 23 Οκτωβρίου και 20 Νοεμβρίου, στην χώρα που τα τραγούδια εκφράζουν όλα τα συναισθήματά των κατοίκων της.

Ερωτας, πάθος, πόνος, ζήλια, ψέμα, αλήθεια, χαρά, λύπη, πολιτικά μηνύματα, σεξουαλική απελευθέρωση, μάφια, οικογένεια, όλα τα συναισθήματα μέσα σε στίχους με υπέροχες μουσικές.

Αγαπημένες μελωδίες, κλασσικά αλλά και πιο σύγχρονα τραγούδια, θα μετατρέψουν την σκηνή του El Convento del Arte σε «Little Italy» με την υπογραφή του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Πάνου Αμαραντίδη στην σκηνοθεσία και την καλλιτεχνική επιμέλεια, σε ενορχηστρώσεις απο τον μαέστρο Κωνσταντίνο Παγιάτη.

Ζυμαρικά, μπρουσκέτες και λαχταριστή πίτσα, θα έχουν την τιμητική τους στο Ιταλικό μενού που θα δημιουργήσει για το κοινό ο Chef Μιχάλης Ντουνέτας και τα κρασιά μιας χώρας που η κατανάλωση και η απόλαυση τους είναι ιδιαίτερα αγαπητές από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, θα συνοδεύσουν την βραδιά.

Ο Μέμος Μπεγνής συστήνεται:
Ο ηθοποιός και τραγουδιστής Μέμος Μπεγνής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα. Μαθητής πιάνου από τα πέντε του χρόνια, άρχισε τις σπουδές του στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, συνέχισε στο Ελληνικό Ωδείο, στο Ωδείο Αθηνών με καθηγήτριες τις κυρίες Λουκία Φιλιππόνη και Αλίκη Βατικιώτη και στη Μουσική Ακαδημία Santa Cecilia της Ρώμης με καθηγήτρια την κυρία Emilia De Robertis. To 1995 πήρε Δίπλωμα Πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Ωδείο Atenaeum με καθηγήτρια την κυρία Σοφία Ροσμαράκη. Το 1996 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ρώμη, παρακολουθώντας μαθήματα μοντέρνας σύνθεσης, ενορχήστρωσης και μουσικού θεάτρου (musical) στην Scuola Di Musica Di Testaccio.

 Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους Έλληνες και ξένους συνθέτες και σκηνοθέτες. Ορόσημο στην 20ετή καλλιτεχνική του πορεία  αποτελούν οι θεατρικές παραστάσεις «Άμλετ», «Ερωφίλη», «Ο ματωμένος γάμος», «Το κλουβί με τις τρελές», «Μαρινέλλα, το μιούζικαλ», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Γλυκό πουλί της νιότης», «Βιολιστής στη στέγη», «Sweet Charity», «Αλέξης Ζορμπάς» και οι τηλεοπτικές σειρές «Άκρως Οικογενειακόν» και «Μη μου λες αντίο».    

Μαέστρος/Ενορχηστρωτής: Κωνσταντίνος Παγιάτης

El Convento Del Arte
Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα
Ώρα προσέλευσης: 21:30 – Ωρα έναρξης: 22:00
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:15 για ποτό και φαγητό
ΠληροφορίεςΚρατήσεις: El Convento Del Arte – τηλ. 2105200602 –email: info@elconvento.gr
Είσοδος: 12 €
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr